Read this in English
Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad är en konstnärsförening med en kollektiv verkstad för konstgrafik. Föreningen startade 1982 i Vänersborgs äldsta trähus under ledning av Göte Sällström. Antalet medlemmar har ökat med åren, och verkstadens utrustning har byggts upp efter hand. 1996 flyttade verkstaden till Edsgatan 5 i centrala Vänersborg, till en lokal som vi hyr av Vänersborgs kommun.

Fördelen med en liten verkstad är att ansvaret och delaktigheten ökar bland medlemmarna och att alla hjälper till med verksamheten på olika sätt. För att få arbeta i verkstaden krävs sådana kunskaper i grafik att medlemmarna kan sköta utrustningen på egen hand.

Den utåtriktade verksamheten består av utställningar på olika platser i landet, öppet hus under Älvkultur och deltagande i diverse andra kulturevenemang. Vi håller även kurser i diverse grafiska tryckmetoder.

Vår vision är att utveckla vår verksamhet samt sprida intresse och kunskap om grafiken som konstform.

För tillfället har föreningen 42 medlemmar.

Vår styrelse

Ordförande Ulrika Wennersten