Missa inte vår gästutställning från Namibia!

Gästutställning från Namibia

För andra året i rad är vi nu i full färd med att hänga en ny upplaga collografitryck från våra konstnärsvänner i Namibia. Till helgen 20–21 september, samtidigt som konstvandringen Älvkultur, visar vi denna färgsprakande utställning i vår verkstad. Stora tryck med mycket färg och motiv ifrån den afrikanska kulturen samsas med våra egna grafiska verk på väggarna.

Utställningen är en del av projektet Connecting cultures som syftar till att knyta samman människor och föreningar i Vänersborg och partnerkommunen Omaruru i Namibia. Under året som gått har Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad haft en rad aktiviteter inom detta samarbete, bland annat kurser och workshops med konstnären Alpheus Mvula samt besök av personer från olika föreningar i Omaruru. Dessutom har Ulrika Wennersten, som representant från vår förening, deltagit i en resa till Omaruru där hon besökt deras föreningar och knutit kontakter.

Projektet har resulterat i ett spännande utbyte som vi är mycket stolta över att delta i. Ta därför tillfället i akt och besök oss under helgen!

Utställningen öppnar kl 11.00 på lördag.
Varmt välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.