Våra lokaler

Vår grafikverkstad ligger centralt i Vänersborg, i ett gammalt hus som tidigare bland annat varit tidningstryckeri. Innan inflyttningen 1996 renoverades lokalerna och ett bra fläktsystem installerades.

Från början bestod verkstaden enbart av vårt tryckrum och vårt mindre etsrum, men 2007 fick vi möjlighet att utöka lokalerna genom att slå samman våra utrymmen med den lokalen som låg vägg i vägg. Detta innebar att vi fick dubbelt så stor plats och verkstaden består nu av ytterligare två stora arbetsrum, ett mötesrum samt ett pentry.

I vårt stora tryckrum, med mycket fönster och högt i tak, finns tre domejpressar för djuptryck och en högtryckspress. Dessutom finns utrustning för viskositetstryck och ett vakuumbord med tillhörande UV-lampa för belysning av plåt och ljuskänslig film. Tryckrummet renoverades invändigt under 2017 och fick bland annat nyslipat golv och en rejäl uppfräschning.

Vi är också glada över vårt rum för stenlitografi. 2012 installerades stenlitopressen och därefter har specialkar för slipning av stenar och övrig utrustning kommit på plats. Premiärtrycket gjordes under våren 2013. I lokalen finns också mörkrum och utrustning för screentryck.

På resterande ytor finns arbetsbord där man kan jobba med sina tryckoriginal. Rummen är ljusa med mycket fönster, och väggarna används vid utställningstillfällen.

Vi verkar för att arbeta i en så hälsosam verkstadsmiljö som möjligt.